*Fri frakt vid beställning över 500kr inom Sverige

Amazonit

Amazonit har fått sitt namn från stället där den tros ha upptäckts, nämligen Amazonas flod i Brasilien ca. 1000-talet f.kr. Denna sten har flera fyndorter som bl.a. Brasilien, USA, Australien och Madagaskar.

Amazonit användes ofta till smycken förr i tiden, speciellt under forna Egypten. Den sägs även ha använts av äldre stammar i Amazonas Brasilien av kvinnliga krigare som utsmyckade sina sköldar med denna sten, inte bara efter dess skönhet utan också för sina läkande egenskaper.

Amazonit har flera namn och kallas ibland för Amazon-sten eller Colorado Jade. Europer blandade nämligen ihop Amazoniten med Jade de funnit i Ryssland och antog att det var samma sten trots att de utseendemässigt kan vara avsevärt olika. Amazonit kan förekomma i flera nyanser, allt från ljus-grön till mörkblå och Turkos.

Denna sten bär på både läkande och rogivande energier som sägs ha lugnande effekt på nervsystemet och vara känslobalanserande. Den verkar för hjärtchakrat och halschakrat vilket bidrar till förståelse, kommunikation och kärlek.

Produkter
Övrigt