Allmänt:

För att handla hos oss på Andekvarts måste du vara 18 år. Varor lagda i varukorgen är inte reserverade förrän ordern är lagd och bekräftad.

Alla priser är inklusive moms och i svensk valuta. Priser kan komma att ändras, dock gäller priset vid lagd order under hela orderprocessen. Vi reserverar oss för prisändringar, feltryck i prislistan samt felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. 
Stenar är naturliga och det kan förekomma sprickor, ojämningheter mm.


Minsta Ordervärde:

Minsta ordervärde är förnärvarande 130kr

Frakt: 

Gällande frakt är f.n 45kr upptill 499kr 

Fraktfritt från 500kr gäller inom Sverige.

Vilka länder skickar vi till: 

Vi skickar till alla länder inom EU. Fraktkostnad utanför Sverige men inom EU är fn 150kr

 

Leveranssätt/Leveranstid:

Vi skickar samtliga paket med Postnord idag, fullt spårbara till ditt utlämningsställe, där du får legitimera dig för att få ut ditt paket. 

Paketen skickas inom 1-2 dagar, längre leveranstider kan förekomma vid semestrar inköpsresor, kampanjer mm. 

Personliga smycken har en förlängd leveranstid.
 

Ofullständiga uppgifter mm. 

Ofullständiga uppgifter; såsom felaktigt stavade namn (för och efternamn), adresser, telefonnummer mm. Ansvarar du som kund för. Utlämningsställena är mycket noggranna på ditt namn på ordern överenstämmer med din legitimation. Vi kopierar över det du skrivit i din beställning. Ändringar från Postnords sida debiteras f.n. med 180kr exl moms. 

Går ditt paket i retur pga ofullständiga uppgifter, skickar vi det igen till dig mot en kostnad av 100kr (vi debiteras returavgiften). 

Kontrollera: kontrollera ditt paket vid mottagandet, vid ev skada, felaktig produkt. Hör av dig till oss omgående eller senast inom 3 dagar från mottagandet, lättast skickar du ett mejl till oss på: [email protected]

Personliga Smycken mfl: förlängd leveranstid ​upptill 2 veckor efter order datum, vid hög belastning kan det ta ytterligare tid.

Reservation: Reservation för slutförsäljning, lagerfel, tryckfel på hemsidan. Vi reserverar oss för ev. skriv/pris fel. Tänk på att olika monitorer/skärmar visar färger olika. Stenar är naturliga och olika varför utseendet kan variera.

Orderbekräftelse/Följesedel: medföljer paketet

 

Reklamation, Retur och Ångerrätt: 

Reklamation:

Vi följer konsumentköplagen reklamationsrätt om det är produktionsfel, oavsett vilken garantitid som gäller. Vi förbehåller oss rätten att göra en reklamationsbedömning av returnerade varor. Smycken eller varor som tagit skada pga oaktsam hantering godkännes inte som reklamation. Tex.

  • smycken som blivit missfärgade pga kontakt med parfym
  • smycken som varit i långvarig kontakt med vatten, oädla metaller och vissa kristaller tål inte detta.
  • Smycken som använts vid träning kan bli missfärgat om svettas mycket.
  • Elastiska armband mfl. som slits av eller är för små mot gällande handled.
  • Kristaller och stenar är naturmaterial och kan skifta i färg med åren, vid exponering av solljus., även naturliga repor kan förekomma. 
  • Mindre skönhetsfel på tex. keramikvaror, som tillkommit i tillverkningen.

 

Så här reklamerar du en vara: 

Kontakta oss via mejl [email protected], berätta när du köpte din vara, ordernummer, produktionsfel, skada mm. Bifoga även bilder på produkten och felet. Ta fotot mot vit bakgrund i bra ljus. 
Efter kontakt med oss, sänder du varan till oss och vi gör en bedöming av din reklamation. Godkänner vi reklamationen ersätter vi dig för porto utlägg samt ny eller likvärdig vara. Vi löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. 
Godkänner vi reklamationen ersätter vi dig för portoutlägg samt varans värde. Alternativt skickar dig en ny vara.

Retur:

Kontakta alltid Andekvarts före ev. retur.
Eventuella returer skall ske inom  14 dagar från mottagandet av paketet. Produkten skall vara oanvänd, du får undersöka den men ej använda den. Varan skall sändas åter i orginalförpackningen, väl inslagen. 

Kund står själv för returfrakten och att varan kommer fram hel till oss. Vi löser ej ut postförskott eller efterdebiterade ordrar. 

Vid återsändning av paketet senare än 14 dagar, kan ev. kostnad tillkomma. 

Ej uthämtade paket: 

Försändelser som outlöst går i retur till Andekvarts är inte detsamma som en retur. 

Vi debiterar 250kr för ej utlösta paket, och en faktura kan komma att skickas till dig, betalas inte denna går den vidare till inkasso. 

Returer gäller ej dessa varor: 

  • Personliga smycken 
  • Tillklippta varor eller specialbeställda varor
  • Yoni ägg, massagstavar
  • Örhängen mfl. 
  • Hygien artiklar

Så här gör du om du vill returnera en vara: 

Kontakt Andekvarts via mejl, och berätta när du köpte din vara skall vara inom 14dagar från mottagandet. Du ansvarar själv för returfrakten och att varan kommer säkert tillbaka till oss.

Skicka returen till Andekvarts AB, Ånge 62 74391 Storvreta

Märk ordern med ditt namn ordernummer mm. Vi återbetalar din vara på samma konto du angav vid din beställning. 

 

Ångerrätt: 

Skador på paket:  Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Byten: 

Vi tillämpar inte bytesrätt. Sänd den felaktiga varan åter till oss, vi krediterar den, och du kan lägga en ny order,

Tillägg på order:

Då vi är mycket måna om att skicka ditt paket så fort som möjligt, har vi inte möjlighet att göra tillägg på ordern. Vill du lägga till något till din order, gör en ny order och kontakta oss så skickar vi dem i samma paket och drar av en frakt. 

Saknad av varor: 

Dina varor slås in i bubbelplast samt mindre påsar, kolla igenom allt noggrannt innan du anmäler att något saknas. Dina varor kan ligga i olika påsar. 

 

Miljö: 

Vi värnar om miljön och återanvänder förpackningar och förpackningsmaterial så långt detta är möjligt för att minska påverkan på miljön.

 

Bonus Poäng: 

Du får poäng för allt du handlar i shoppen, som är berättigade poäng. Du kan själv kontrollera hur många poäng du har och när du vill lösa in din kupong. Rabattkupongen kan användas i sin helhet eller delvis. När du kommit upptill 10 000 poäng skickas kupongen ut automatiskt. ​
 

Återförsäljare:

Vill du bli återförsäljare till oss? välj då i förstahand vår andra shop www.andekvartsb2b.se där kan du anmäla dig. För att bli återförsäljare krävs att man har ett aktivt företag, fyll i dina uppgifter under rubriken återförsäljare. 

 

Bilder, Text & Fotografier: 

Får inte kopieras och användas utan tillåtelse av Andekvarts AB, dessa går under Copyright och tillhör Andekvarts AB. Används dessa, lånas eller stjäls debiteras 400kr/bild.

 

Betalningsalternativ: 

Klarna checkout: Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.
 

klarna Faktura: När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Betalningstid - alltid 14 dagar, Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*

Ladda ner dina fakturor från klarna.se Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. evenemang och specialtillverkade varor.

Klarna Konto: 

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Få alltid hem varan innan du betalar, Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura, Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad

En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Payson: Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se

Payson faktura: Vi erbjuder betalsättet PaysonFaktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 10 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 25 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Gothia Financial Group AB.

Paypal:

Swish: Vi erbjuder betalning med Swish välj detta betalsätt i kassan, glöm inte att fylla i ditt mobilnummer i avsedd ruta. 

GDPR - Integritetspolicy

Denna policy beskriver hur Andekvarts AB (556950-8707) hanterar dina personuppgifter. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enligt med gällande personuppgiftslagstiftning så att du kan känna dig trygg när du lämnar dina företags och personuppgifter hos oss. 

Personuppgiftsansvarig
Andekvarts är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter för att sådan behandling sker i enlighet emd tillämplig lagstiftning. 

Insamling av information
För att du ska kunna köpa våra varor eller tjänster, eller annan information måste vi samla in vissa personuppgifter. Vi samlar in information från dig när du beställer våra produkter via vår webbplats, kontaktar oss via kontaktformulär, anmäler dig som avtalskund eller nyhetsbrev. Den insamlade informationenvid beställning av produkter eller tjänster inkluderera ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, företagets organisationsnummer eller adressuppgifter till företaget. Vid anmälan till nyhetsbrev samt vid användande av kontaktformulär sparar vi din e-postadress namn om det är angivet. 

 

Användning av information
Andekvarts behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen i syfte att:

  • fullgöra våra förplikterser gentemot dig som kund, som genomförande av köp, fakturering.
  • möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor kring produkter och tjänster samt rätta till felaktiga uppgifter. 
  • Lämna driftinformation samt information per post, e-post, SMS/MMS samt telefon avseende Andekvarts tjänster.
  • Förbättra vårt kunderbjudanden, utveckling av tjänster, produkter och funktioner.
  • Förhindra bedrägeri och utföra risk hantering
  • Följa tillämplig lagstifning, till exempel bokföringslagar.

Laglig grund för insamlande av data

Syfte 1: För att administrera, utveckla och leverera våra varor och tjänster.
Rättslig grund: fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor) och i förekommande fall fullföljande av avtal om abbonemang (abonnemangsvillkor)
Vilka personuppgifter lagras: Namn på kontaktperson, företagsnamn, organisationsnummer, adress, telefonnummer samt e-post.
Lagringstid: Två år efter att du senast varit aktiv hos Andekvarts, till exempel genom att använda våra tjänster eller kontakta vår kundtjänst. 

Syfte 2: För att försäkra oss om att gällande svensk lagstiftning efterlevs, exempelvis bokföringslagen.
Rättslig grund: Förpliktelse enligt gällande lag
Vilka personuppgifter lagras för detta ändamål: Namn på kontaktperson, företagsnamn, organisationsnummer, adress, telefonnummer och e-post.
Lagringstid: Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag. 

Syfte 3: Driftinformation samt kommunikation kring Andekvarts och våra återförsäljare
Rättslig grund: Intresseavvägning
Vilka personuppgifter lagras för detta ändamål: Namn på kontaktperson, företagsnamn, organisationsnummer, adress, telefonnumer och e-post. 
Lagringstid: två år efter att du senast varit aktiv hos Andekvarts, till exempel genom att använda våra tjänster eller kontakta vår kundtjänst. 

Hur länge sparar vi uppifter om dig?
Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns behov att spara dem för att fullgöra de ändamål som uppifterna samlades in för i enlighet med denna integritetspolicy. Andekvarts kan komma att spara uppgifterna länge om det det behövs för att följa svensk lagstiftning eller i förekommande fall bevaka rättsliga intressen. 

Utlämnande till tredje part
Vi säljer, handlar eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Som utomstående parter räknas inte betrodd tredjepart som hjälper oss driva vår webbplats (hostingleverantör) eller vårt företag (revisor & bokföringsbyrå) samt officiella samarbetspartners som exempelvis betalningsleverantörer TA system samt affärssytem när det behövs för att fullgöra ett beställt åtagande. 

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra och vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en personsl fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så. 
 

Säkerhet & Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Endast medarbetare som ska utträtta ett specifikt jobb tex. fakturering  eller kundservice får tillgång till identifiebar information. All annan information förvaras i låst och kodat kassaskåp så att obehöriga ej har tillgång till dem. 

 

Använder vi oss av cookies?
Ja, Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar vår cookies användareupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas i huvudtaget inte till personligt identifierbar inforamation på vår webbplats.

 

Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande. 


 



 


 



 

 

Produkter