*Fri frakt vid beställning över 500kr inom Sverige

Safirin

Safirin är en mycket sällsynt sten som har fått sitt namn efter dess safirliknande färg. Stenen förekommer i flera toner, nyanser och vissa fall även i gul, ljusröd, rosa/lila och genomskinliga, men dessa är inte vanligt att hitta på marknaden. Det är en hårdare sten som ligger på en nivå av 7,5 på Mohs skalan vilket gör den mer hållbar och fast.

Safirin är mycket eftertraktad bland både stensamlare och forskare då den är så sällsynt och endast har hittats i mindre mängder. Den har flera fyndorter och upptäcktes först år 1890 av K.L. Giesecke på Grönland. Trots att den först hittades där är den mycket ovanlig på Grönland och har i stället större fyndorter på Sri Lanka och Madagaskar.

Sägs kunna skänka djup frid till användaren och bidra med känslan av trygghet och lugn. Denna sten öppnar upp dig för det vackra omkring och hjälper dig att se det fina både i din omgivning och inom dig. Dess positiva energier kan minska stress, frustration, depression och sorg. Den hjälper dig att balansera dina känslor och hjälper dig att bearbeta det som inte redan är utrett. Genom att använda Safirin kan du göra dig av med det som tynger dig och håller dig tillbaka i din utveckling, samt bryta oönskade mönster.

 

Populära produkter i underkategorierna
Produkter
Övrigt