Använda kristaller:

Kristaller kan användas som prydnad, fylla ett rum med energi, beskydd eller ett visst syfte, välbehag eller vid meditation. Olika kristaller används vid olika tillfällen. Tex. Kluster, kan användas för att höja energierna på en plats, eller för att ladda andra kristaller mm.

Alla kristaller och stenar har olika egenskaper, och du kan använda flera tillsammans men har du för många på dig kan det vara svårt att särskilja egenskaperna.

Kristaller kan man bära på sig, i fickan , BH:n, som smycke eller i handen. Du kan bära din kristall vid olika tidpunkterför att uppnå olika resultat. Många kristaller sägs ha olika verkningar för olika sjukdomar.
Se kristallen som ett komplement inte som en ersättare för medicin. 

Kristalldrycker: vissa kristaller kan läggas i vatten för att höja vattnets energi och för att ta del av kristallens egenskaper. Vissa kristaller är olämpliga att användas i dryck då de är giftiga, så vill du göra en kristalldryck, se till att just din kristall inte är giftig.

Kristaller kan också läggas i tex. Olja för att sedan användas på kroppen tex.

Laddning av kristaller: se att rena och ladda kristaller.

Meditera med kristaller: kristaller är underbara att meditera med. Du kan hålla din kristall i handen, bära den på dig eller lägg den framför dig. Tona in på kristallen, och låt din energi ta del av kristallens energi.

Healing med kristaller: kristaller kan även användas i healing, du kan placera kristaller på kroppen för att uppnå olika effekter.

Beskydd: vissa kristaller har en starkare beskyddande effekt än andra kristaller, starkt beskyddande kristaller är ofta mörka. Tex. På bra stenar som kan användas vid beskydd är tex. Svart Turmalin, svart Obsidian, Shungit, Rökkvarts mfl. Rökkvarts är en mycket bra sten mot tex. Energitjuvar. Beskyddande stenar kan tex. även användas i hemmet, placera med fördel ut kristaller i hörnen och vid alla dörrar som leder ut.

Egenskaper: stenar har olika egenskaper  så beroende på vad du behöver i ditt liv kan hitta kristaller för just det ändamålet. Man kan fritt välja den kristall man dras till eller så kan man använda en kristall som motsvarar det chakra man har en brist i. Exempel på olika stenar som är bra vid olika tillfällen.

  • kärlek: villkorslös kärlek, Rosenkvarts, grön aventurin, Rhodonit
  • Passion: Granat, Solsten
  • Självförtoende, självkänsla: Citrin, gul kalcit

Sten meditation 

  • sätt dig bekvämt tillrätta, välj en kristall medvetet eller blunda och välj en kristall du behöver bäst just nu.

  • titta och studera kristalle noga, se om den tex. har någon fördjupning eller spricka. Memorera hur din kristall ser ut. Håll din kristall i handen. 

  • Blunda och ta några djupa andetag, och känn hur du sjunker djupare och djupare ner i underlaget, du känner dig mera och mera avslappnad. 

  • Föreställ dig själv som jätte liten, kom nu ihåg hur din kristall såg ut, hade den ingen fördjupning eller spricka, så får du visualisera en öppning så att du kommer in i kristallen.

  • När du är inne i kristallen, notera hur det ser ut där inne, finns det någon mera där? hur känns energin? får du något budskap? Stanna kvar inne i kristallen så länge du känner för det, när du känner dig redo tacka kristallen för den visdom du fått och gå sedan ut ur kristallen. 

  • Kom tillbaka till rummet och öppna ögonen försiktigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter